Besplatna dostava
Besplatna dostava

Pravna lica: preko 150 KM
Fizička lica: preko 50 KM

Proizvodnja valjaka

TERMOFUZIJA

Najsavremeniji proces izrade valjaka

Termofuzija – metoda spiralnog nanošenja tekstilnih materijala na plastičnu tubu uz pomoć toplote, bez primene adhezivnih sredstava, čime se obezbeđuje veća pokrivna moć po m², dugotrajnija upotreba i otpornost na sve poznate rastvarače.
Kod šivenih valjaka, poliuretan koji se nalazi u unutrašnjosti šivenog valjka je takođe spojen sa plastičnom tubom sistemom termofuzije čime garantujemo značajno duži vek trajanja od klasičnog načina spajanja lepkom.

 

ŠTA ČINI DOBAR VALJAK?

Pogledajte ovde kako je napravljen naš najprodavaniji valjak. 

 

 

 

 

PO ČEMU SE VALJCI RAZLIKUJU?

NAČIN IZRADE  –  termofuzioni i šiveni
VRSTA MATERIJALA – poliester, poliakril, poliamid, microfiber, vuna
DUŽINA KONCA – od 6 mm do 23 mm, duži konac ostavlja upadljiviju teksturu
GUSTINA TKANJA – definiše se težinom po m² i ide od 440 g/m² do 1.200 g/m²
NAČIN TKANJA – tkani i pleteni

 

BEOROL JE VODEĆI PROIZVOĐAČ MOLERSKIH VALJAKA NA TRŽIŠTU JUGOISTOČNE EVROPE

Tokom svog poslovanja razvili smo dva tipa prozvodnje:

Termofuzioni valjci

Usavršeni proces termofuzije je Beorol-ov doprinos tržištu alata. On spaja plastičnu cev i tkaninu u jednu celinu, koristeći toplotu i mehanički pritisak. Na taj način se dobija glavni deo valjka, tzv. telo valjka. U telo valjka se ubacuju čepovi, koji su povezani osovinskom cevi u kojoj se nalazi osigurač. Kroz osovinsku cev i osigurač se provlači žica ručice valjka i na taj način se dobija kompletan valjak spreman za farbanje. Termofuzioni valjci su namenjeni farbanju obrađenih ravnih površina, različitih materijala sa različitim bojama i lakovima, zavisno od tipa i karakteristika tkanine. U zavisnosti od veličine površine koja se tretira, potrebno je izabrati valjak odgovarajućih dimenzija. U našem asortimanu se nalaze termofuzioni valjci dužina 9, 18, 23, 25, 27 i 50 cm.

Šiveni valjci

Proizvode se kombinovanim procesom termofuzije i šivenja. Plastična cev i poliuretanska pena se termofuzijom spajaju u jednu celinu, tako da se dobije noseća konstrukcija sa povećanom površinskom elastičnošću. Na tako dobijenu tubu se navlači sašivena i prevrnuta tkanina. Navlačenjem se dobija jaka površinska veza između poliuretanske pene i sašivene tkanine. Usled međusobnih elastičnih sila dolazi do ispravljanja šava, tako da se on kasnije ne prepoznaje na sašivenom valjku. Na taj način se dobija glavni deo valjka, tzv. telo valjka. U telo valjka se ubacuju čepovi koji su povezani osovinskom cevi u kojoj se nalazi osigurač. Kroz osovinsku cev i osigurač se provlači žica ručice valjka i na taj način se dobija kompletan valjak spreman za farbanje.

Poliuretanska pena unutar valjka ne upija boju, pa ne može doći do zaostajanja boje posle pranja valjka. Šiveni valjci su namenjeni farbanju neravnih građevinskih površina, uglavnom poludisperzivnim, disperzivnim i fasadnim bojama. U zavisnosti od veličine površine koja se tretira, potrebno je izabrati valjak odgovarajućih dimenzija. U našem asortimanu se nalaze šiveni valjci dužina 18, 23, 25 i 27 cm. 

 


KAPACITET PROIZVODNJE

 

1000

ŠIVENI VALJCI

4000

TERMOFUZIONI VALJCI

6000

RADIJATOR VALJCI

5000

BROJ PALETNIH MESTA